2015/03/11

2015 Nerede Oy Kullanacağım, 2015 Genel Seçimler Hangi Sandıkta Oy Kullanacığım

nerde-oy-kullanacagim
7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİNDE OYUMU NEREDE KULLANACAĞIM
oyumu nerde kullanacağım, oyumu hangi okulda kullanacağım, 7 haziran sandık sorgulama, 2015 seçin sandık sorgulama, 2015 oyumu hangi okulda atacağım

2015 genel seçimleri 7 haziran 2015 pazar günü gerçekleşecek. Seçmenler milletvekili seçmek için 7 haziranda sandık başına gidecek. Her zaman ki gibi seçimlerde oy kullanabilmek için sandıklar okullara kurulacak. Seçmenler seçmen listelerinde yayınlanan listeye göre ikametgah adresine göre en yakın okulda oyunu kullanacak. Peki oyunuzu nerede kullanacaksınız? 7 hazirandan oyunuzu hangi okulda kullanacaksınız? İşte YSK sandık sorgulama...

Diğer seçimlerde olduğu gibi 7 haziran seçimlerinde oy kullanacağımız sandıklar YSK resmi sitesinden ve muhtarlıklardan öğrenilebilecek. Biz de YSK Sandık Sorgulama sistemini sizin için yayınladık. Aşağıdaki linkten 7 haziranda oy kullanacağınız sandık numarasını ve oy kullanacağınız okulu öğrenebilirsiniz...

(NOT: Sandık Bilgisi Henüz Yayınlanmamış Olabilir...)
NEREDE OY KULLANACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA>>>

YSK SANDIK SORGULAMAK İÇİN TIKLA>>>

Ayrıca YSK artık Çağrı Merkezi ile de seçmene yardım edecek.
İşte YSK Çağru Merkezi Numaraları:
Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan seçmenlere yönelik olarak oluşturulan çağrı merkezimize aşağıdaki numaralardan 7/24 ulaşabilirsiniz.
Yurt İçi : 444 99 75 
Yurt Dışı : +90 444 99 75

SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYITLI OLUP OLMADIĞINIZI NASIL KONTROL EDECEKSİNİZ?

Seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz hangi adres ile kayıtlı olduğunuzu www.ysk.gov.tr internet sayfamızın "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümünden gerekli bilgileri ve 7 karakterden oluşan şifreyi resim doğrulama alanına girerek sorgulayabilirsiniz.

SEÇMEN KÜTÜĞÜNE NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda 5749 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle seçmen kütükleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemindeki bilgiler esas alınarak düzenlenmektedir. Bu nedenle seçmen kütüğüne kayıt olmak için ikametgâhınızın bağlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanında bulunmanız yeterli olacaktır.


ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ NASIL OY KULLANACAK?
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BULUNDUKLARI BÖLGEDE SEÇMEN KÜTÜĞÜNE NASIL KAYIT OLACAKLAR?

Yüksek Seçim Kurulu'nun 07.03.2011 gün ve 2011/158 sayılı kararı ile Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını gösterir 140/I sayılı genelgenin 7. maddesinin (c) bendine göre öğrenci olup, seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduğunu belirten ve yurt müdürlüğünden ise o yurtta kaldığını belirten belgeyi almalıdır. Bu belgelerle yurdun bulunduğu bölgenin İlçe Nüfus Müdürlüğüne bizzat başvurması gerekmektedir. İlçe nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederek seçmen kütüğüne kayıt yaptırabilirler.
http://e-blogu.blogspot.com.tr
ADRES KAYDIMIN OLDUĞU YERİN DIŞINDA(YAZLIK, KÖY, TATİL) NASIL OY KULLANACAĞIM?

Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.

SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI NE ZAMAN GELECEK?

Genel seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede oy vereceğinin belirlenmesinden sonra ilçe seçim kurullarınca; her seçmen için hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge(seçmen bilgi kâğıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır. Seçmen bilgi kâğıdı kendisine ulaşmayan seçmenler, internet sayfamızın "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden aynı bilgileri sorgulayarak öğrenebilir.
KAYNAK: www.ysk.gov.tr
Yorumlar


EmoticonEmoticon